2015. október 15., csütörtök

Tortilla tészta házilag





Azoknak az embereknek valószínűleg könnyebb az életük,akik nem olvasgatják el az élelmiszerek összetételét,vagy legalábbis a bolti bevásárlással fele annyi idő alatt végeznek :)
Én nem tartozom közéjük,mivel minden egyes általam nem ismert vagy új élelmiszert jó alaposan megvizsgálok,kicsit bogaras vagyok ebben a témában.
Talán mondanom sem kell,hogy egy előre elkészített,gyári tortilla mennyi adalékanyagot tartalmaz,elkeserítő...
De mivel nagyon szeretjük a mexikói ételeket,így kikísérleteztem egy tökéletes tortilla receptet,amivel nagyon könnyű is dolgozni.
Íme a recept:




                                      10-12 darabhoz:



450 gr liszt(fehér tönkölyt használok,de bármelyik jó)
60 gr vaj
30 gr zsír
1 ek só(himalája)
200 ml forró víz




A lisztet elkeverjük a sóval.
Hozzáadjuk a zsiradékot,összemorzsoljuk.
Fokozatosan beleöntjük a forró vizet,dagasztógéppel vagy kézzel rugalmas tésztává gyúrjuk.
Vizes konyharuhával letakarva 30 percet pihentetjük.
Kigombócozzuk a tésztát,kb 10-12 darab lesz belőle.
Lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk.aki nem boldogul vele tegye 2 zsírpapír közé és úgy nyújtsa ki.
Ezután vastag,nagyon forró serpenyőben oldalanként kb 10 másodpercig sütjük.
Megtölthetjük ízlés szerint.
Nekünk a kedvencünk egy darált húsos,paradicsomos,kukoricás,babos mártás chilivel,amit fokhagymás tejföllel tálalok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése