2015. május 18., hétfő

Tejszínes zöldspárgakrémleves,ropogós baconben sült spárgafejekkel.





Sajnos ágyba kényszerültem 7 napra.Bokaficam,életem első komolyabb lábsérülése.Borogatás,láb polcolás,pihentetés....mindezt egy héten keresztül....Hát nem kívánom senkinek.
Azoknak biztos nem rossz,akik amúgy is szeretnek lustálkodni,na de az nem én vagyok.
És akkor jött is a nagy kérdés,hogy ki fog főzni?
A párom egyből rávágta,hogy majd rendelünk,ami persze néha-néha belefér,de azért csak az otthoni minőségi ételekhez vagyunk leginkább szokva.
Én azt gondoltam,hogy majd Ő bevállalja.
De hogy mindkettőnknek igaza legyen úgy oldottuk meg,hogy ő előkészíti én meg a bárszéken ülve megfőzöm.
Elég vicces volt,de a lényeg,hogy jól összehoztuk együtt :)



                                 Hozzávalók:

500 g zöldspárga
1 db hagyma(olasz fehér)
2 gerezd fokhagyma
750 ml alaplé
150 ml tejszín
100 ml fehérbor(lehet édesebb fajta is)
6 szelet bacon
1 tojássárgája
1 ek vaj
fehérbors 
szerecsendió


A spárga fás végeit eltávolítjuk.
A fejeket levágjuk,félretesszük.
A hagymát felaprítjuk,majd a vajon üregesre pároljuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt spárgát,zúzott fokhagymát,és kb 5 percig fedő alatt pároljuk,majd hozzáöntjük a bort,és tovább főzzük 10 percig,sózzuk,borsozzuk,szerecsendióval fűszerezzük.Ezután felöntjük az alaplével és készre főzzük.
A bacon szalonnákat 3 felé vágjuk,majd a spárga fejeket beletekerjük,forró grillserpenyőben ropogósra pirítjuk.
A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával,a levesből hozzáöntünk egy merőkanálnyit,majd lassan a levesbe csurgatjuk az egészet,eközben folyamatosan habverővel keverjük 2-3 percig.
Botmixerrel pürésítjük,majd egy kis lyukú szitán átpasszírozzuk.
Az elkészült levest a baconös spárgafejekkel tálaljuk.